Vil du have et nyt ståltag?

Stålplader er blevet et populært alternativ til de dyrere tagbelægninger – men hvad er fordelene og ulemperne egentlig ved denne tagtype frem for bl.a. tegltag og beton? Læs med her og find ud af, om et nyt ståltag er den rette løsning for dig og dit hus.

Fordele

Ståltaget er en af de billigste løsninger, når du skal investere i et nyt tag. Til sammenligning koster det nemlig kun mellem 700 og 1000 kr. pr. m2, imens et betontag koster mellem 1200 og 1800 kr. pr. m2 og et tegltag koster mellem 1400 og 2500 kr. pr. m2. Der er altså en del penge at spare ved at vælge et ståltag bare i rene materialeomkostninger.

Der er dog ikke kun penge at spare på materialerne, men faktisk også på håndværkerudgiften. Ståltaget lægges nemlig i lange længder, og det sikrer hurtig montage. Ståltaget er også en af de tagtyper, der kan monteres ovenpå et eksisterende tag, så der ikke skal bruges tid på at bryde et tag ned for at bygge nyt – og det sparer naturligvis også tid for håndværkerne.

Ståltaget fås i et utal af farver og profiler, så du kan helt sikkert finde en type, der passer til dit hus. Det gode ved et ståltag er også at det faktisk ligner et tegltag til forveksling, så du kan få et billigere tag, der ser dyrt ud.

Ståltaget kan lægges på næsten alle huse, også ved lav taghældning. Taget vejer ikke særlig meget, og det egner sig derfor til de fleste huse – især huse, som slet ikke kan bære den høje vægt af bl.a. beton og tegl.

Sidst men ikke mindst har ståltaget også en lang holdbarhed. Det kan holde i op til 50 år, og det er faktisk ret længe, hvis du sammenligner med f.eks. eternit- eller paptag, som kun kan holde i op til 30 år.

Ulemper

Et ståltag holder længe, men ikke så længe som et tegltag. Et tegltag kan nemlig holde i op til 75 år, og det er også af denne grund at tagtypen er i den dyre ende af tagtyper.

Et ståltag kan falme, især når der er tale om røde eller blå farver – lige præcis, som når det gælder biler. Det vil altså ikke være den smukke tag, man har fået lagt for evigt, da farverne falmer med årene.

Et ståltag kan også ruste, hvis det håndteres forkert – og der kan også opstå problemer med kondens, hvis taget ikke monteres korrekt. Det anbefales derfor ikke at lægge taget selv, når man gerne vil have et ståltag – heller ikke, hvis man gerne vil spare udgifterne til en håndværker. Det kan nemlig blive dyrt i sidste ende.

Et ståltag er alt i alt en økonomisk løsning – men det er faktisk også en æstetisk løsning. Det er lige netop derfor at det er et populært valg til især parcelhuse rundt omkring i landet.

Skriv en kommentar