Vådrumsmaling – for din boligs sundhed og din egen

Hvis du skal male din stue bruger du almindelig maling med en glans 10. Men skal du eksempelvis male dit badeværelse, køkken eller bryggers, altså dine vådrum, skal malingen have en meget højere glans. Det kaldes vådrumsmaling og den høje glans i malingen er sund for dit hus og for dig selv.

For udover at væggen bliver meget nem at vaske og tørre af, så er det umuligt for vand og fugt at trænge igennem vådrumsmalingen. Malingen har nemlig en hærdende overflade, hvilket skyldes indholdet af akryl og polyuretan. Dette er vigtigt for dit hus og for dig. Indtrængende fugt udvikler skimmel og mug. Det er som bekendt meget sundhedsskadeligt og samtidigt ødelægger det dit hus.

Så vådrumsmaling er altså den eneste maling, du bør bruge i de rum, hvor vand og fugt er dagligt til stede.

Vådrumsmaling til badeværelset

Det er bedst at male dine vådrum to gange med denne type maling. Det giver den bedste dækkeevne, hvilket er meget nødvendigt i rum, hvor der er fugt og vand og risiko for vandsprøjt.

Vådrumsmaling har en meget større slidstyrke og holdbarhed, men den malede overflade skal også stå meget igennem. Både vand og vask og tørring igennem mange år, skal malingen kunne holde til.

Derudover er de mange temperaturskift, der altid er i et badeværelse, sammensat med kondensfugt, hårdt for vådrumsmalingen. Men det er netop dét, malingen er skabt til. Bare du sørger for en fuldstændigt dækkende overflade.

Er dine fliser på badeværelset i brune eller grønne farver fra 1970’erne eller er de bare slidte? Så kan du nemt male dem over med vådrumsmaling. Ligeledes badeværelsesgulvet.

Vådrumsmaling kan bruges i flere forskellige rum

Udover det til tider meget fugtige badeværelse, kan malingen også bruges i køkkenet eller i bryggerset. Eller børneværelset. Eller alle de steder hvor der enten er fugtigt eller behov for nem og grundig rengøring.

Væggen der er malet med vådrumsmaling er vandafvisende, og det gør det svært for snavs at sætte sig fast. Skulle væggen alligevel blive beskidt, så er det nemt at rengøre den glatte væg. Endda helt uden grimme blivende misfarvninger.

I et køkken er det uundgåeligt med fedtaflejringer på vægge og på inventar. Men med vådrumsmaling er væggen nem at vaske af.

Man kan også vælge kun at male med denne type maling omkring håndvasken eller på væggen, hvor komfur og ovn står op imod. Altså der hvor behovet lige er størst.

Maling med vådrumsmaling

Selve malerarbejdet med vådrumsmaling er ikke anderledes end at male med almindelig maling med en lavere glans. Det er bare meget vigtigt, at du sørger for at malingen dækker fuldstændigt i de områder, hvor der er risiko for vand og fugt.

Desuden kan du roligt male med almindelig maling på de områder, der ikke kommer i kontakt med vand. Det vil sige at du ikke behøver at male hele bryggerset, fordi du bruger håndvasken til at vaske tøj i. Som før nævnt er det fint nok bare at male der, hvor behovet er.

3 kommentarer til “Vådrumsmaling – for din boligs sundhed og din egen”

 1. Интересуетесь недвижимостью? Наш сайт – ваш надежный гид в этой области. Здесь вы найдете множество актуальных статей на такие темы, как квартиры от застройщика, а также агентства недвижимости.
  Подробные аналитические материалы, экспертные мнения и простые рекомендации — все это доступно у нас!

  Svar
 2. Хотите быть в курсе всех важных тем в сфере недвижимости?
  На нашем портале вы сможете найти множество интересных статей о квартирах от застройщика, налогах на недвижимость, а также о регистрации квартиры.
  http://zoltor24sochi.ru

  Svar

Skriv en kommentar