Invester i et håndværkertilbud

I øjeblikket er køb af håndværkertilbud en almindelig investering på boligmarkedet. Det er på den ene side en perfekt måde at købe et hus under markedsværdien og sælge det for mere end du betalte, samtidig med at du kan designe det præcis, som du gerne vil have det. På den anden side har håndværkertilbud en tendens at være mere arbejde, end folk forventer, og det ender ofte med, at slutresultatet ikke afspejler den tid, de kræfter og pengesum, som der er lagt ind i det.

 

Der er altså mulighed for at få mere for pengene med et håndværkertilbud, men det afhænger af din tilgang, din nuværende situation og en række andre variabler. Nedenfor kan du læse dig til, hvordan du sikrer dig, at dit håndværkertilbud bliver en succes.

 

Fordele:

  • Du kan renovere og designe huset præcis som du vil
  • Du bestemmer, hvilke steder du vil bruge flere penge på derhjemme (dvs. et bedre køkken eller et bedre soveværelse).
  • Du har chancen for at gøre huset meget mere værd, end du har betalt for det.

 

Ulemper:

  • De fleste fixer-øvre hjem er ikke klar til indflytning.
  • Renoveringerne er dyre. Ofte rækker dit budget ikke til at nå hele vejen rundt.
  • Alt er uforudsigeligt når det kommer til håndværkertilbud, så det er nemt at løbe ind i problemer
  • Du kommer til at skulle have mange bolde i luften på samme tid
  • Det kan tage flere måneder og op til år, at få renoveret et håndværkertilbud færdigt.

 

Find det rigtige hus

Det første du skal gøre når du skal på udkig efter et godt håndværkertilbud, er at finde den ejendomsmægler, der har erfaringen og kompetencerne til at finde det rette match. Realmæglerne Halberg i Glostrup har de rette forudsætninger til at finde boliger, der passer til den søgende køber.

 

Når du skal finde den rette ejendomsmægler, er det vigtigt, at du tager kontakt til en som kender det pågældende område som du søger i, da det dermed er nemmere at finde den rette bolig.

 

Få lavet en inspektion

Hvis du har interesse i et håndværkertilbud, er det vigtigste i denne proces at få en inspektion samt tilstandsrapport. Afhængig af tilstandsrapporten vil du i samråd din ejendomsmægler kunne vurdere og beslutte om boligen er værd at investere eller ej. Hvis du mangler en god ejendomsmægler, der kan hjælpe med noget rådgivning, kan du med fordel tage kontakt til realmæglerne. Besøg ejendomsmæglerne i Brønshøj for yderligere information.

 

Jo bedre tilstandsrapporten er, jo mere overkommeligt er opgaven, og du vil bedre kunne nå i mål. Hvis tilstandsrapporten viser at der store og dyre skader, som der skal tages hånd, er chancen for at der er andre problemer, som du kan løbe ind i undervejs, også større.

 

Få en vurdering af renoveringsomkostningerne

 

Svaret på om, hvorvidt et håndværkertilbud er det værd, afhænger i høj grad af reparationsomkostninger. Hvis du finder et billigt håndværkertilbud, som mangler alt, vil dette nemlig hurtigt kunne løbe op.

 

Når renoveringsomkostningerne skal vurderes, skal du også tænke på, hvad der er af absolutte nødvendigheder for, at huset kommer op i en rimelig stand, og hvilke udgifter der skal lægges til eventuelle ønskerenovationer. Det kan måske være, at du må nøjes med et billigere trægulv, som stadig er af høj kvalitet, men måske ikke er de fortrukne, idet der ikke er budget til mere.

 

Sådanne prioriteringer kan du blive nødt til at lave hele vejen igennem et renoveringsprojekt af et håndværkertilbud, da det ellers løber op hurtigt.

 

Lav en liste over hvad du selv kan

Identificer de talenter som du har og skriv dem ned på en liste, så du har et overblik over, hvad der ikke skal bruges professionelle håndværkere udefra til. Når du køber et håndværkertilbud, kommer du helt klart længst, hvis du ikke har noget i mod at svinge malerrullen selv.

 

De fleste nedrivningsopgaver kræver ikke andet end god energi, kræfter, samt noget godt værktøj. Dette er altså en god måde at spare penge på, så du kan bruge dem andre steder. Desuden kan du med lidt hjælp fra internettet finde frem til, hvordan du selv lægger fliser, opsætter paneler og spartler. Det handler blot om gåpåmod og indstilling, når huset skal renoveres.

 

Sørg dog for at hyre en god og professionel håndværker, el-installatør samt VVS’er til de mere krævende opgaver, hvor det er nødvendigt at nogle med de rigtige kompetencer, tager sig af dem. Man kan nemlig hurtigt få for store ambitioner i forhold til egne evner, når det kommer til gør-det-selv opgaver.

Skriv en kommentar