Minnesotamodellen den klassiske vej til langvarig ædruelighed.

Minnesotamodellen den klassiske vej til langvarig ædruelighed.

 

Alkoholbehandling efter Minnesota-modellen har igennem snart 7 årtier været anset, som en af de mest gennemtestede og effektive alkohol behandlingsformer for mennesker, som er blevet alkoholikere og som derved har pådraget sig sygdommen alkoholisme.
Minnesota modellen som også bliver kaldt for en Minnesotakur eller for tolv trins programmet har eksisteret lige siden halvtredserne.

Millioner af mennesker over hele verden, er blevet hjulpet ud af deres alkoholisme, gennem denne effektive alkoholbehandlingsform. Som nævnt er der på global plan mange millioner af familier, som er blevet hjulpet ud af alkoholismen trældom ved hjælp af denne klassiske behandling.

 

Alkoholisme er en uhelbredelig sygdom

Sygdommen alkoholisme kan ikke helbredes, har man først pådraget sig alkoholafhængighed, findes der ingen behandlingsform, der kan helbrede sygdommen.

Heller ikke en Minnesotabehandling eller en Minnesotakur kan helbrede sygdommen alkoholisme. Men det betyder ikke, at der er grund til at fortvivle og op, for gennem det beviste tolv trins program kan sygdommen stoppes i sin videre udvikling.
Der kan så at sige blive sat en prop i flasken. En prop der kan og må blive siddende for tid og evighed. Og en person med alkoholisme kan lære at stoppe til et misbrug af alkohol, og gennem behandlingen hjælpes til at leve et godt liv uden alkoholens nedbrydende skader.

Selvfølgelig kan en alkoholbehandling gennem Minnesota-programmet, ikke helbredet fysiske følgevirkninger af et langt livs alkoholmisbrug. For de fysiske skader kan det være meget vigtigt for alkoholikeren, at arbejde tæt sammen med sin egen læge. Et sådant tæt samarbejde består i at alkoholikeren må være fuldstændig åben over for sin læge om drikkeriet som fang, og regelmæssig gå til kontrol for eventuelle fysiske følgeskader af misbruget.

Men gennem en Minnesota behandling kan der blive sat en stopper for, at alkoholen og at misbruget kan føre til yderligere fysiske konsekvenser. Hvad der er lige så vigtigt, er den store tankeforandringsproces der sættes i gang gennem tolvtrinsprogrammet.

Tankeforandringsprocessen fører til en mental ædruelighed der gør, at alkoholikeren pludselig igen kan være mentalt og følelsesmæssigt til stede i eget liv.
Denne forandring har som nævnt skabt glæde og fornyet håb, for millioner af familier i hele verden.

Så hvis du selv eller en du holder af, udviser tegn på alkoholisme, så er det måske på tide at søge hjælp hos et professionelt alkoholbehandlingssted, der tilbyder alkoholbehandling ved hjælp af Minnesotamodellen.

Man kan ikke selv klare det.

En vigtig information er at mange alkoholikere insisterer desværre på, at de selv vil forsøge at stoppe drikkeriet og komme ud af sygdommen alkoholisme. Det kan nogle gange være muligt for en alkoholiker selv at stoppe med sit misbrug, for en kortere periode, men ingen kan selv skabe den nødvendige tanke forandringsproces og derfor vil der komme et tilbagefald, på et eller andet tidspunkt hvis alkoholismen forbliver ubehandlet. Det er derfor altid nødvendigt med professionel hjælp og behandling.

 

 

En kommentar til “Minnesotamodellen den klassiske vej til langvarig ædruelighed.”

Skriv en kommentar