Få mere energi i hverdagen med en sund livsstil

Så du gerne to i stedet for tre cifre på badevægten, når du stiller dig op på den? Vil du gerne leve et sundere og mere aktivt liv? Finder du det imidlertid demotiverende ikke at vide, hvor du skal starte? Så læs med her og få tips og tricks til, hvordan du kan komme i gang med at smide de ekstra kilo.

Find en sportsgren du går op i

Noget af det vigtigste, når det kommer til at vedligeholde sin form, er regelmæssighed. Det nytter ikke noget at overbelaste sin krop én gang om ugen for så at være ude af stand til at bevæge de resterende seks dage. Det er ikke sundt for kroppen, og man kommer ikke i synderligt bedre form af det.
 I stedet er en regelmæssig og balanceret træningsuge vejen frem. Men det kan være svært at finde motivationen, hvis aktivitet virker som en pligt, der skal opfyldes og overstås. Hvis man synes det er kedeligt at løbe en tur, kan det være svært at finde motivationen til at komme i løbetøjet. Har man derimod fundet en sport, man går op i, og som man synes er sjov og spændende, kommer motivationen næsten af sig selv.
 På nysport.dk kan du læse meget mere om forskellige sportsgrene og motionsmuligheder. Det kan være nøglen til motivationen at se den fysiske aktivitet ikke som et mål i sig selv, men som et redskab til at opnå succes på alt fra fodboldbanen til klatrevæggen.

Skemalæg din træning

Noget der står i vejen for mange, når det kommer til at dyrke regelmæssig motion, er en travl hverdag. Har man fuldtidsjob og måske ovenikøbet børn oveni, kan det virke uoverskueligt også at finde tid til at passe på sin krop. Derfor kan det være en god idé at planlægge faste tidspunkter i løbet af ugen at være aktiv i. 
 På den måde skal man ikke konstant gå og overveje om der nu lige er et hul her eller der i løbet af en travl uge, hvis man har planlagt det på forhånd. 

Spis dig sund

Motion og fysisk aktivitet er kun den ene halvdel af en sund livsstil. En god og sund kost er også essentiel, hvis man stiler efter et sundere legeme. Der findes mange fristelser og faldgruber i supermarkederne.
 Det kan ofte virke som den nemmeste mulighed at leve af frysemad og de umiddelbare behov kan hurtigt stilles med slik og andre hurtigere energikilder. Den slags tomme kalorier bliver dog hurtigt brugt og blodsukkeret falder lige så hurtigt som stiger til vejrs. Det kan hurtigt lede til en negativ spiral, idet man for at komme op igen hurtigt kan ty til mere af det samme.
 Man kan faktisk få mere energi ud af mindre energiholdig mad, hvis man sørger for at spise det rigtige. Det kræver en smule mere, men går man til det med samme planlægning som motionen, kan man hurtigt få vendt spiralen til det positive.

 

Skriv en kommentar