Priser: Det koster en tilstandsrapport

 

Vil du vide hvad en tilstandsrapport koster? Dét kan du se her på siden. Her går vi både i dybden med priser på tilstandsrapporten, samt hvad du kan opnå af økonomiske gevinster med en tilstandsrapport. Vi skal også se på hvordan du får en billigere tilstandsrapport.

Læs med, og høst de økonomiske gevinster med en tilstandsrapport!

Så meget koster en tilstandsrapport

En tilstandsrapport koster typisk et sted mellem 4.000 kr. og 10.000 kr. 

Der er flere årsager til spændet – men typisk afhænger det først og fremmest af boligens størrelse. Hvis du har en stor bolig, som en byggesagkyndig skal udarbejde en tilstandsrapport på, så koster det altså bare mere at få lavet. Årsagen er, at det tager længere tid at gennemgå boligen for evt. fejl, mangler og skader.

En anden årsag til, at tilstandsrapporter koster forskellige beløb, er simpelthen det konkrete firma, du får fat i. Nogle arbejder med priser, der er højere end andre. Du kan med fordel bruge lidt tid på at lede rundt blandt de forskellige byggesagkyndige, der udarbejder tilstandsrapporter.

Sådan sparer du penge på tilstandsrapporten

Der er nogle få ting, du selv kan gøre for at spare penge på tilstandsrapporten. Herunder skal vi se på nogle af vores råd.

Vores primære råd vil være, at du indhenter tilbud fra flere forskellige byggesagkyndige. Det kan du gøre på flere måder – den gammeldags metode er jo egentlig bare at give telefonbogen frem, og begynde at ringe rundt.

Men du kan også gøre det smartere. Her kan du indhente gode tilbud på tilstandsrapporter fra flere byggesagkyndige på én gang.

Du kan også spare penge på tilstandsrapporten ved at gå i aktiv forhandling med den byggesagkyndige. Ofte har de byggesagkyndige lidt spillerum at arbejde med, når de lander en aftale – især hvis der er rift om kunderne. Udnyt det – byggesagkyndige bider ikke.

Det giver god økonomisk mening at få lavet en tilstandsrapport

Selvom tilstandsrapporten umiddelbart kan virke dyr, så kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at få lavet en.

For det første, så kan en god tilstandsrapport sørge for, at du kan få mere for din bolig. Hvis køberen får en uvildig tredjeparts garanti for, at der ikke er mere i vejen med huset end du som sælger kan fortælle, så tilføjer det værdi til handlen fra din side. Hvis du har en god mavefornemmelse, så kan det ikke gå hurtigt nok med den tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten kan også sikre dig som sælger af huset. Under normale omstændigheder kan en køber nemlig stævne dig for nogle af omkostningerne, hvis skjulte skader og fejl på huset, som det har erhvervet sig mens du har været ejer, skal udbedres efter et køb. Når du har en ny, gyldig tilstandsrapport på huset kan du nemlig tegne en ejerskifteforsikring. Med en ejerskifteforsikring er du garanteret mod at blive sagsøgt for omkostninger til udbedring af skader efter et køb.

90 kommentarer til “Priser: Det koster en tilstandsrapport”

 1. Pingback: child porn
 2. Pingback: child porn
 3. Pingback: porn
 4. Pingback: porn
 5. Pingback: porn
 6. Pingback: child porn
 7. Pingback: porn
 8. Pingback: child porn
 9. Pingback: porn
 10. Pingback: child porn
 11. Pingback: child porn
 12. Pingback: child porn
 13. Pingback: child porn
 14. Pingback: child porn
 15. Pingback: porn
 16. Pingback: child porn
 17. Pingback: grandpashabet
 18. Pingback: grandpashabet
 19. Pingback: child porn
 20. Pingback: child porn
 21. Pingback: child porn
 22. Pingback: child porn
 23. Pingback: porn
 24. Pingback: animal porn
 25. Pingback: animal porn
 26. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
  I must say that you’ve done a amazing job with this.

  In addition, the blog loads extremely quick for me on Opera.
  Excellent Blog!

  Svar
 27. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
  It’s always helpful to read through articles from other authors and use
  a little something from their web sites.

  Svar

Skriv en kommentar