Så meget sparer du med jordvarme

Jordvarme er en energikilde, der udvindes fra sollys via et jordvarmeanlæg, som efterfølgende transporteres ind i hjemmet.

Selvom det bruger el til at omdanne jordvarmen til energi, så er det stadig betydeligt mindre end dét fra traditionelle varmekilder.

Dette gør ikke kun husstandens CO2-udslip mindre; det kan også resultere i en signifikante besparelser.

Men inden du hopper ud i at investere i jordvarme, så er der nogle ting, som du bør vide først.

 

Investering i et jordvarmeanlæg

Inden du overhovedet kan komme i gang med at udvinde sollyset fra jorden og omdanne det til energi i dit hus, så skal du først have et anlæg, jordvarmeslanger og nedgravning af disse.

Dette er ikke en gratis proces desværre. At få etableret dette i et 130m2 parcelhus kan komme til at koste mellem 100.000 – 200.000 kr. Dette varierer selvfølgelig af husets og grundens størrelse.

 

Tilskud

Hvis du skifter fra elvarme, oliefyr, gasfyr eller biokedel til jordvarme, så kan du modtage et tilskud.

Størrelsen af dette tilskud kan afhænge af størrelsen af boligen og energimærket på varmepumpen. Det kan ende med at rende op i 30.000 kr.

Derudover kan man hos Nykredit modtage yderligere 10.000 kr. i tilskud.

 

Energibesparelse

Selvom der stadig bruges lidt el til omdannelsen af energi fra jordvarme, så er der bestemt stadig besparelser at hente.

Afhængigt af dit energiforbrug, så kan du nemlig spare helt op til 50% på forbruget. Denne procentvise besparelse kan desuden blive større i takt med, at energipriserne stiger.

Derudover er der også meget lidt vedligeholdelse ved et jordvarmeanlæg og slanger, så når det er nedgravet, så spiller det.

 

Konklusion

Trods investeringen for at få alting gravet ned og sat op ordentligt så er det muligt at have tjent pengene tilbage på under 10 år.

Hvis du er interesseret i at vide, om jordvarme kunne være interessant for din husstand, så er det også muligt at kontakte nogen, der kan besvare dine spørgsmål.

Tuse Næs Entreprenøren er eksperter i jordvarme og står klar til at besvare alle dine spørgsmål og eventuelt hjælpe med selve nedgravningen, hvis det ender med at blive aktuelt.

3 kommentarer til “Så meget sparer du med jordvarme”

  1. Решил устроить романтический вечер для жены. Заказал на “Цветов.ру” букет роз и украсил им наш ужин. Рекомендация: добавьте свежести в вашу жизнь с помощью цветов, и “Цветов.ру” в этом ваш надежный союзник. Советую! Вот ссылка https://%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0.%D1%80%D1%84/ufa/ – цветы рядом со мной

    Svar

Skriv en kommentar