Ravjagt med pande ravlygte og rav-kese

Rav kesen bruges i vandet

At skulle undvære en rav kese kan jeg slet ikke forestille mig da den er blevet en del af min ravjagt som udelukken foregår i vandet og mange gange på 30-50cm vand og det er helt umuligt at samle rav op på feks. 50cm dybde uden at få kolde hænder og arme.

Hvad er en rav kese og hvordan bruges den ?

Ravkesen kan bruges på flere måder men primært bruges den i vandkanten eller som jeg gør på dybere vand hvor man så kan samle ravet op uden at skal have hænderne ned i vandet. Der hvor ravkesen er rigtig anvendelig er i de huller der dannes i underlaget og som ofte er dækket med skaller, tang og andet, her graver ned under bunken af skaller osv. og trækker ravkesen op og da ravet ofte gemmer sig neders er det en rigtig god måde at finde det skjulte rav.

Hvorfor er der forskellige ravkeser ?

Forskellen ligger ofte i det materiale som ravkesen er produceret i så vær sikker på den er lavet i rustfri stål eller aluminium så den ikke ruster. En anden forskel er maskestørrelsen og nogle er med små masker og andre med store og dem med små masker er gode hvis du også vil have de små stykker rav ellers falder det blot gennem maskerne. Du vil også se at nogle ravkeser er runde, andre trekantede og andre halvrunde og de kan så igen være lavet med en lille klo hvilket er det klart bedste da du så hurtigt kan vende tang for at se om der ligger noget under det.

Teleskop rav kese

Denne billige rav kese har den store fordel at skaftet kan slås sammen så den næsten ingen ting fylder, rav kesen er lavet i rustfri stål og den kan derved sagtens tåle at blive brugt i saltvand, dog skyller jeg den altid efter brug bare for at være på den sikre side.

Når jeg går på dybere vanf bruger jeg denne model rav-kese da den er større og derved kan få mere med op af gangen dog er den også lidt tungere.

Professionel rav kese

Jeg har set mange ravjægere som går med denne model da den er yderst solid og den kan med lethed tåle at blive trukket gennem sandet på bunden af vandet, hvilket man ikke kan med de små rav keser da de så knækker så vil man som jeg bruge ravkesen til at undersøge havbunden skal det være denne kraftige model.

Pande Ravlygte

Når man går og keser ude i vandet er en pande ravlygte en nødvendighed da det ellers bliver svært at samle ravet op da man så vil bruge den ene hånd til rav kesen og den anden til ravlygten og så mangler man lige pludselig en hånd til at samle ravet op med.

Der findes en hel del forskellige rav pande lygter og jeg har prøvet mange forskellige men desværre er de fleste så svage at de ikke kan lyse havbunden op hvis jeg går på bare 30cm vand men den jeg bruger fra ravfund.dk er på 50w og dens lys er så kraftig at jeg overhovet ingen problem har på selv 45cm vand. Kvalitets pande ravlygter vil jeg til en hver tid anbefale da du får så meget mere ud af din ravjagt på den måde.

Professionelle pande Ravlygter

Dette er den model jeg bruger og den bliver forsynet med 6 batterier som sidder i en batterikasse og jeg har strøm nok til godt 3 timer og det er hurtigt at skifte batterierne hvis det bliver nødvendigt.

Skriv en kommentar