Derfor er en altan investeringen værd

Har du mulighed for ny altan i din lejlighed eller villa? Måske overvejer du en ny altan? Men måske skræmmer prisskiltet en smule? Heldigvis er der gode nyheder. En altan er i den grad pengene værd. Det er i hvert fald ofte tilfældet. Hvorfor så det? Det skyldes, at en altan – udover selve brugsværdien og forøgelsen af livskvaliteten – også øger ejendomsværdien på ejendommen.

En altan kan betale sig

Flere undersøgelser viser, at en altan i den grad kan betale sig. En undersøgelse fandt, at en ny altan kan føre til en værdistigning af boligen på 80-200 procent af udgiften til selve altanen. I mange tilfælde vil udgiften til etableringen af altanen altså være en investering som vil betale sig selv hjem, når du sælger boligen. Det gør sig særligt gældende i lejligheder i storbyerne, hvor mulighed for sollys og frisk luft er mere begrænset i forhold til ude på landet.

Hvilken altan skal jeg vælge?

Du har en række muligheder, når du skal vælge altan: fransk altan, spansk altan, traditionel altan med videre. Det kan måske være uoverskueligt at vælge præcis hvilken altan, man skal vælge. Men i høj grad vil det faktisk afhænge af, hvad der kan lade sig gøre. Det er ikke altid, at der vil blive givet tilladelse til ny altan. Derfor er det vigtigt, at du konsulterer dig med en byggerådgiver, som kan give dig råd til, hvilke muligheder du har i forhold til Bygningsreglementet og kommunen. Der gælder en række regler for etableringen af altanen, og derfor er det ikke alle altantyper, der vil være mulige.

Hvad koster en altan?

En ny altan er en betragtelig investering, og det er ikke alle typer altaner, der koster det samme. Det giver sig selv. Derfor vil det være svært at give et definitivt svar på, hvad en ny altan vil koste. Du kan se nogle af priserne på Tagtjekker.dk.

Skriv en kommentar