Indret et hyggeligt gæsteværelse

Hvis man har et ekstra værelse i hjemmet, og man ikke lige ved, hvad man skal stille op med det, så er det altid en ret smart ide at bruge det til et gæsteværelse. Det gør det først og fremmest nemmere at have sovende gæster på besøg, og hvis man nu engang får brug for, at det skal være et børneværelse, kontor eller lignende, så er det heller ikke så svært at lave det om til det ret hurtigt. Men hvis man til en start vælger, at det skal være et gæsteværelse, så skal det selvfølgelig også være hyggeligt og indbydende – og ikke mindst praktisk.

Udnyt pladsen med en sovesofa

Det, som nok er vigtigst, når man skal indrette et gæsteværelse, er selve sovepladsen. Når det trods alt er et gæsteværelse, og det derfor ikke bliver brugt hver eneste nat, kan en smart løsning være at købe en sovesofa, da det er en smart måde at udnytte pladsen i rummet på. Når der er gæster, kan den slåes ud som en seng, og når der ikke er gæster, der skal overnatte, så kan møblet bare stå fremme som en sofa. Hvis man vil udnytte pladsen yderligere, kan man købe en sovesofa med opbevaring, så man har plads til eksempelvis lagner og dyner. 

Plads til ekstra opbevaring

Da gæsteværelset ikke er et værelse, som er i brug hver dag, og som derfor ikke behøver at være indrettet med en masse personlige detaljer fra den, der bor på værelset, kan man passende bruge en del af pladsen på opbevaring.

Det skal selvfølgelig være muligt for dem, der en gang imellem sover på gæsteværelset, at have plads til deres tøj, kuffert, og hvad de nu ellers har med. Så det er for eksempel en god ide med nogle store skabe eller reoler, hvor der både er plads til gæsternes ting, men som ligeledes kan rumme noget af det tøj eller andre ting, som man ikke selv har i brug så tit.

Hyggelige dekorationer på væggene

For at gæsteværelset ikke udelukkende er fyldt med praktiske funktioner, så må man også lige gøre lidt ekstra for at bidrage til en god, hyggelig og hjemlig atmosfære. Her hjælper det altid at hænge noget op på væggene, og det kan jo være alt fra en smart og kunstnerisk plakat til nogle gamle billeder af familien. Uanset hvad man vælger giver det i hvert fald en mere hjemlig og hyggelig stemning, som der jo gerne skal være på gæsteværelset.

Skriv en kommentar