Er infrarøde saunaer virkelig tricket til perfekt hud?

Saunaer har fået meget opmærksomhed i wellness-området på det seneste. Og selvom praksis med at sidde i saunaer har eksisteret i århundreder med oprindelse i Finland, er det de nyere, mere højteknologiske infrarøde saunaer, der vinder indpas i øjeblikket. Selvom den infrarøde sauna har været tilgængelig for offentligheden siden 1980’erne, ser det ud til, at den hver dag bliver mere almindelig.

 

Med den stigende popularitet og tilgængelighed af dem, finder flere og flere mennesker, at den infrarøde sauna er den hellige gral til at løse hudproblemer. Men er disse påstande gyldige? Giver brugen af ​​en infrarød sauna dig virkelig perfekt hud, og hvis ja, hvorfor? Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvad infrarøde saunaer er, og om de kan hjælpe med at løse alle dine hudproblemer.

 

Hvad er infrarøde saunaer?

Ifølge Mayo Clinic, “En infrarød sauna er en type sauna, der bruger lys til at skabe varme.” I modsætning til traditionelle saunaer, som opvarmer luften indeni og får din krop til at blive varm igen, “En infrarød sauna opvarmer din krop direkte uden at varme luften omkring dig.” Dette kan også erstattes af et infrarødt saunatæppe

 

I den infrarøde sauna sker “opvarmningen af ​​kroppen gradvist,” rapporterer Well and Good. “Det er det, der er ansvarligt for det dugfriske, #wakeuplikethis glød, du ser over hele dit IG-feed.” Ud over at være mindre varmekrævende, siges infrarøde saunaer også at være mere gavnlige. “Infrarøde saunaer er tilsyneladende mere effektive end almindelige saunaer på grund af den måde, de infrarøde bølger trænger ind i huden, hvilket aktiverer svedkirtlerne,” rapporterer Bustle. “Når bølgerne påføres de vandmolekyler, der udgør 70 procent af vores krop, begynder molekylerne at vibrere, hvilket nedbryder dem og tillader giftige materialer at blive frigivet.”

 

Når du nedbryder det, siges infrarøde saunaer at have de samme fordele som traditionelle saunaer, men på en mere effektiv måde. Så er rygterne sande: Kunne det at gå til en infrarød sauna-session give dig den glødende teint af dine drømme?

 

Er infrarøde saunaer gode for din hud?

Hudlæger synes at mene, at svaret er “ja”. Hudlæge Keira Barr fortalte Well and Good, at brug af en infrarød sauna falder ind under kategorien “lysterapi på lavt niveau”, som nogle gange bruges til at behandle acne, psoriasis og eksem. Den glødende hud er også et naturligt biprodukt af at svede toksiner, fortalte Dr. Jeannette Graf til Style Caster. “Infrarød varme kan hjælpe huden til gavn ved at skylle toksiner ud…ved at gøre det vil huden få en glød til sig.”

 

Hvis du kunne tænke dig fordelene for et infrarødt saunatæppe, men ikke har pengene til en sauna kan du prøve dig med et saunatæppe hjemmefra. Disse fås i god kvalitet hos NordicHigh.

Skriv en kommentar