3 tips til at spare på varmen i din bolig

Er du bange for at bruge alt for mange penge på varme, kan det være en god idé at blive bedre til at spare på varmen i din bolig. Her får du et par tips til hvordan.

Find mere info her hvis du skal have flyverdragter.

Sluk for varmen når du ikke er hjemme

Det første tip er at blive bedre til at slukke for varmen, når du ikke er hjemme. Der er jo ingen grund til, at varmen står og banker derudaf, når du alligevel ikke er hjemme i de næste otte timer, mens du fx er på arbejde. Og det tager ikke lang tid at varme boligen op igen, hvis du først vælger at tænde for varmen, når du kommer hjem.

Undgå at skrue alt for højt op for varmen

Dernæst kan det også være en god idé at skrue lidt ned for varmen i din bolig og finde et lidt lavere leje, hvor du stadig føler dig tilpas, uden at du går rundt og fryser. Der er ingen grund til at have radiatoren skruet op på fem, hvis du kan klare dig fint på tre. Så hvis du har tendens til at skrue alt for meget op for varmen i din bolig, er det jo bare med at blive bedre til at sætte den på et lavere niveau, så du ikke behøver at have det som en sauna i dit hus.

Sæt ikke ting op foran din varmekilde

Og til sidst er det vigtigt, at du ikke sætter store ting som fx møbler op foran dine varmekilder. Det gør det sværere for varmen at sprede sig i rummet, og derfor skal der bare bruges endnu mere energi på at varme dine rum op. Så lad være med at sætte sofaen direkte op foran radiatoren, hvis du fx har det stående sådan lige nu i din stue. En radiator skal gerne være fri, så den har de bedste muligheder for at fordele varmen i rummet og på den måde bruge mindst mulig energi på at få varmet lokalet op.

2 kommentarer til “3 tips til at spare på varmen i din bolig”

Skriv en kommentar