Skal du vælge jordvarme eller fjernvarme?

Har du et stort varmeforbrug, eller blot et varmeforbrug som er stort nok til at gøre din varmeregning svær at overkomme? At have en forholdsvis stor varmeregning hver måned, er noget som ingen ser frem til at skulle betale. Der er heldigvis nogle gode måder at komme udenom de store regninger, hvis man er villig til at lave en sikker investering.

Når man skal vælge et varmesystem til sit hjem, er det vigtigt at være velovervejet. Det handler om at finde ud af, hvilke muligheder er relevante og på samme tid realistiske.

To miljøvenlige muligheder

Der er en god række mulighed for danskere, når de skal vælge, hvilket slags varmesystem de skal have installeret i deres hjem. Mange danskere ønsker at spare penge på deres varmeregning, og mange er på samme tid ekstra fokuserede på at finde ud af, hvordan de kan skåne miljøet og klimaet mest muligt. De to potentielt mest miljøvenlige muligheder er jordvarme og fjernvarme. Disse to varmesystemer har deres egne fordele og ulemper, og hvis man har bygget hus eller blot ønsker at skåne miljøet og sin pengepung for dyre varmeregninger, er begge muligheder relevante. Hvilken mulighed skal du vælge? Det kommer helt an på, hvor du bor, hvordan dit hus er isoleret, og hvor meget plads du har.

Jordvarme fordele

Det er et omfattende arbejde at skulle have installeret jordvarme, og det kan derfor være en meget dyr omgang, hvis man vælger denne mulighed. Det er dog en meget sikker investering, og det skønnes, at man i løbet af blot 5-8 år, kan få indtjent installeringens omkostninger.

En af de helt store fordele for folk, som ønsker at skåne miljøet, er, at jordvarmen kan nedsætte boligens Co2-udledning med omkring 50-60%. Det er nemmest at installere jordvarme ved nybyggeri, og der er intet behov for vedligeholdelse, fordi systemet har en meget lang levetid. Ønsker du at vide mere om jordvarme, så besøg jordvarmeportalen Jordvarmeanlaeg.dk.

Fjernvarme fordele

Begge muligheder har deres egne fordele og ulemper, og fjernvarme er også en billig varmekilde. Fjernvarmen kommer fra en ledningskilde, og det kræver derfor, at du bor tæt på byen. Det er billigere at få installeret fjernvarmesystemet, og du får på samme tid adgang til billig varme og energi.

Vedligeholdelsen er også begrænset, og potentielt mindre end ved jordvarme. Man kan dog ikke få fjernvarme til alle ejendomme, og udnyttelsen af energien er ikke altid optimal. På grund af de mange fordele ved begge systemer, kan det være svært at bestemme sig. Læs videre på nettet, og find ud af, hvilket system passer din bolig bedst.