Skal dit stål beskyttes? Sådan kan du gøre!

For mange virksomheder, der arbejder med boligbyggeri eller andre former for konstruktionsarbejde, er det vigtigt, at de benytter materialer, som er helt i top. Det danske klima er hård for stål og jern, så hvis metallet ikke skal bruges indendørs, kan det stille store krav til bearbejdningen!

Sådan kan du få beskyttet dit metal

Når du ska have beskyttet dit metal, skal du alliere dig med en ekspert, der kan behandle det for dig. Ofte skal stålet forbehandles for at sikre den rette overflade at arbejde videre på.

Derfor starter man typisk med en grundig omgang sandblæsning af metal, som skal sikre, at man får renset overfladen af. Får man ikke renset overfladen grundigt nok, kan der ske det, at en senere lakering nemmere vil løsne sig. Årsagen er, at lakeringen ikke kan binde sig tilstrækkeligt til selve metallet, når der er skidt imellem de to komponenter. Det resulterer i, at metallet får ”bare” eller i hvert fald svage områder, hvor rusten kan sætte sig. Derfra kan rusten arbejde sig videre ind i materialet og svække det. Det er selvsagt katastrofalt, hvis man f.eks. har at gøre med stål, som bruges af personer. F.eks. en trappe, der står udendørs og sikre adgang til en perron eller lignende. Metallet skal med andre ord renses grundig med effektiv sandblæsning.

Efter den grundige sandblæsning er det tid til at beskytte elementet. En af de mest anvendte metoder til dette, er med at metallisere det. Her er der tale om det såkaldte korrosionsbeskyttelse af stål, som sikrer, at der ikke kan opstå rust, fordi der er en effektiv lakering ovenpå stålet eller jernet. Metalliseringen finder ofte sted hos en specialistvirksomhed, der har en kabine, hvori de kan sørge for at lakere ordentligt, efter de har renset elementet.

Er der tale om større konstruktioner ud i et, bliver det typisk en opgave for virksomheden at opsætte et miljø, de kan behandle i.

Når elementet er både renset og lakeret, vil det kunne holde i mange flere år end ellers. Graden af metallisering besluttes på baggrund af det miljø, som elementet skal bruges i.

 

 

7 kommentarer til “Skal dit stål beskyttes? Sådan kan du gøre!”

  1. Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária.

    Svar

Skriv en kommentar