Møbler i træ

Træ har altid været en af de mest populære materialer til fremstilling af møbler. Ikke alene er træ holdbart og let at arbejde med, men det tilføjer også en naturlig varme og charme til enhver indretning.

Møbler i træ kan spænde fra simple og klassiske design til mere kunstneriske og unikke kunststykker, som kan fortolkes som alt fra borde og stole til reoler og skænke, og det kan fås i forskellige træsorter, farver og overfladebehandlinger.

En af de mest kendte danske designere af møbler i træ er Børge Mogensen, som er kendt for sine enkle og funktionelle designs. Hans C64 spisebord er et ikonisk stykke, som stadig er populært den dag i dag, mens hans J77 stol og J80 lænestol er tidløse klassikere der stadig hitter og bliver solgt og markedsført i stor stil på tværs af landet.

 

Jørgen Bækmark er en anden dansk designer, der har skabt mange populære møbler i træ. Hans J82 stol og J83 skammel er eksempler på hans simple og elegante design, mens hans J104 spisebordsstol er en mere ikonisk og farverig model.

 

Men det er ikke kun de klassiske danske designere, der skaber smukke møbler i træ. Andre populære træmøbler inkluderer den simple og elegante CH24 Y-stol af Hans J. Wegner, den minimalistiske og moderne Eames Lounge Chair af Charles og Ray Eames, og den bæredygtige og miljøvenlige Emeco 111 Navy Chair, som er lavet af genbrugsplast.

 

Der er mange forskellige trætyper, der bruges til at fremstille møbler, og nogle er mere populære end andre på grund af deres egenskaber og udseende, hvorfor vi har lavet en kort beskrivelse af nogle af de mest populære træsorter. Eg er som det første eksempel en af de mest populære træsorter i møbelindustrien, da det er en hård og holdbar træsort med en smuk, karakteristisk struktur. Eg er ofte brugt til at fremstille spisestuemøbler som borde og barstole i træ, men det er også velegnet til andre typer møbler.

 

Teak er en træsort, der er kendt for sin høje kvalitet og holdbarhed. Det er en olieholdig træsort, der kan modstå fugt og skadedyr, hvilket gør den velegnet til udendørs møbler såvel som indendørs. Specielt hvad angår udendørs møbler eller havemøbler, så er Teak træ måske den mest populære træsort og årsagen til at man ser den i så mange have nu til dags. 

 

Valnød er en træsort, der er kendt for sin dybe, rige farve og smukke mønster. Det er en blødere træsort, der kan ridse nemt, men er stadig populær til møbler som borde, stole og kommoder. Der er mange som kombinerer valnød med eksempelvis messing, da kontrasten mellem de to materialer skaber noget helt fantastiske, som kan anvendes på tværs af mange forskellige møbler, lamper og indretningsgenstande. Det er uden tvivl vores foretrukne materialer. 

2 kommentarer til “Møbler i træ”

Skriv en kommentar