IT hos danske virksomheder

Virksomheder i Danmark anvender IT. Det gør de til administrative opgaver. Det er svært at drive en virksomhed i dag uden IT-værktøjer, og der anvendes forskelligt software hos de danske virksomheder. De fleste bruger Microsofts programmer som Outlook, Office, Excel osv. Men der er også mange virksomheder, der anvender software til ERP. Det er software til at håndtere økonomi, lager, indkøb, produktion og sager.

Virksomheden Logos Consult har valgt at specialisere sig i software til ERP. Det har været virksomhedens speciale i mere end 25 år, og virksomhedens ejere var også med, da Microsoft startede det velkendte softwareprogram Navision til det danske marked. Sidenhen er denne software blevet oversat til alverdens sprog og anvendes internationalt af flere tusind virksomheder i hele verden. Navision har gennem tiden udviklet sig, hvor Microsoft har stået bag nye funktioner, platformskift, navneændringer og mere komplekst og omfattende software. Programmets navn har gennem tiden været Microsoft Navision, Dynamics NAV og Dynamics 365 Business Central.

Hos Logos Consult er der ansat erfarne Business Central konsulenter og udviklere. Disse medarbejdere sidder med support, rådgivning og programtilretning dagligt for virksomhedens kunder. Derudover arbejder medarbejderne på at implementere nye programversioner hos kunder. Dette inkluderer tæt samarbejde med kunderne, workshops, tillægsprodukter og tilretninger i programmet. Udviklerne har en længere uddannelse indenfor softwareprogrammering og har stor erfaring med Microsofts udviklingsplatform.

Logos Consult har adresse to steder i Danmark. Virksomheden har en afdeling i Vejle, Jylland og en i Allerød, Sjælland. Her er der ansat både udviklere, konsulenter, sælgere og administrativt personale. Disse medarbejdere betjener kunder i hele Danmark, og det er virksomheder, der beskæftiger sig indenfor forskellige brancher. Det er f.eks. medicinalbranchen, entreprenører, engroshandel og produktionsvirksomheder. Kunderne vælger Logos Consult fordi, de skal have installeret et nyt ERP-program eller ønsker en ny leverandør til support og vedligehold af deres eksisterende ERP. Derudover er der mange bogholdere, controllere, sælgere og andet administrativt personale, der vælger et eller flere kurser hos Logos Consult. Her får man gennemgået programmets generelle opsætning, hvordan man navigerer i programmet, anvender filtre og hvordan programmet er opbygget. Derudover kan man vælge flere kurser i programmet, hvor man bl.a. får undervisning i økonomistyring med fokus på regnskabsopsætning, budgetter, dimensioner, årsafslutning mv. Man kan også vælge undervisning i at oprette ordrer til kunder samt håndtere betaling mv. til kreditorer. Der er mange, der gennem tiden har fået stor glæde af undervisning i programmet. Man får ideer til, hvordan man kan arbejde mere optimalt i programmet og viden om smarte funktioner, man måske ikke kender i forvejen.