Fordele ved at installere en varmepumpe i et ældre hus

For nogle husejere er en varmepumpe som supplement til det gamle gas- eller oliefyr en mulighed for at spare energi og penge. Varmepumper bruger elektricitet, som mange generelt ikke betragter som “vedvarende”, da den kan komme fra en proces, hvor der forbrændes fossilt brændstof, hvilket udleder CO2 i atmosfæren. Du kan dog købe vedvarende energi til din varmepumpe, som udligner emissioner fra konventionelle kilder som f.eks. fossile brændstoffer.

Da ældre huse ikke var beregnet til at være velisolerede eller lufttætte, har de sandsynligvis et højere varmebehov end moderne bygninger, der er afhængige af bedre isolering og tættere konstruktion for at holde på varmen.

Et højere varmebehov betyder høje brændstofregninger – så hvis du beslutter dig for at supplere din gamle olie- eller gasfyr med en Mitsubishi varmepumpe, kan du spare penge ved at bruge mindre brændstof. Du kan måske endda skifte fra et fossilt brændstof til en vedvarende energikilde.

En varmepumpe udvinder energi fra luften, jorden eller vandet udenfor dit hjem og overfører den indenfor, så du kan varme dit hus op om vinteren uden at øge varmeudgifterne. Kontakt novasolar.dk for at høre mere om fordelene ved en varmepumpe. De kan også hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til netop dit hjem.

Energibesparende drift 

En varmepumpe kan levere effektiv opvarmning hele året rundt, hvilket betyder, at du opvarmer dit hjem med kun halvdelen af den energi, som en konventionel olie- eller gasfyr bruger. Den bruger elektricitet, men på trods af dette er den stadig meget omkostningseffektiv.

Varmepumper udleder også langt mindre drivhusgas sammenlignet med fyr med fossilt brændstof, fordi de bruger mindre energi, mens de skaber varme. Med færre emissioner af CO2, metan og andre gasser, der forårsager global opvarmning , kan installationen af en varmepumpe hjælpe din husstand med at reducere sit CO2-fodaftryk på jorden.