Er dit hjem energioptimeret?

Den grønne bølge ridder fortsat højt, da klimapolitik er aktuelt som aldrig før. Økonomisk set betyder det også, at vi som forbrugere og husejere belønnes for at gøre brug af mere bæredygtige løsninger, mens priserne for ældre og fossile energikilder giver fortsat højere regninger.

Som en naturlig konsekvens heraf, er det blevet populært at få efterset sit hjem for dyrt forbrug, altså få foretaget en såkaldt energioptimering. Der findes flere steder i hjemmet, hvor man kan gøre noget, for at opnå besparelser. Vi ser på nogle af dem her.

Hjemmets energiforbrug

Du kan få gennemgået hjemmets forbrug af elektricitet, hvis du kontakter en elektriker. Det kan du gøre ved at kontakte https://stp.dk/. En elektriker vil kunne tage et kig på dit strømforbrug, og komme med forslag til, hvordan du reducerer det. Det kunne f.eks. være ved at skifte til en anden form for belysning, anvende strømspareskinner med indbyggede timere og meget mere. Ved at gennemføre denne slags tiltag, kan du reducere prisen på din elregning og dit forbrug af energikilden.

Isolering

Det kan være dyrt at varme huset op, når det er koldt udenfor. Derfor er det også vigtigt, at huset kan holde på varmen, når du har brugt mange ressourcer på at varme det op. Særligt mange ældre huse kan have brug for en kontrol af deres isolering, da de ganske enkelt ikke har tilstrækkeligt med isoleringsmateriale – eller i tilfælde af, at isoleringen er faldet sammen. F.eks. legasten i hulmuren o.l.  

Din opvarmningskilde

Der kan være store summer at spare, hvis du f.eks. udskifter et gammelt oliefyr med solvarme, varmepumpe eller for den sags skyld næsten en hvilken som helst anden form for opvarmning. Med mulighed for at udskifte og spare mange tusinde kroner, er der næsten ingen grund til at lade være. Da særligt ikke når du fortsat kan få grønne tilskud til energiinvesteringer, hvormed det bliver billigere at foretage udskiftningen.

Alt i alt vil den nye energikilde hurtigt tjene sig hjem igen, mens du sparer penge og har endnu et plus i bogen, til den dag du måske vil sælge din bolig.

Skriv en kommentar