Find en blikkenslager nær dig

Står du og mangler en blikkenslager? En blikkenslager udfører – som navnet antyder – forskellig slags arbejde i blik. Det kan f.eks. være tagrender og alle former for inddækning (skotrender, altaner og karnapper og kviste). Blikkenslageren kan også lægge tag på din carport – også selvom om taget ikke er i blik.

Som du kan se, er blikkenslageren meget alsidig. Flere virksomheder tilbyder desuden både VVS- og blikkenslager-arbejde under samme tag. Der er nemlig ikke nødvendigvis langt mellem de to faggrupper. Generelt siger man, at VVS’eren udfører opgaver med vand, varme og sanitet inde i huset, mens blikkenslageren sørger for alt udenpå huset.

Sådan finder du en blikkenslager

Kender du ikke en blikkenslager? Fortvivl ikke, det er heldigvis nemt at finde en blikkenslager i dit lokalområde. Til denne formål kan du f.eks. benytte denne hjemmeside. Her får du et overblik over alle blikkenslagere i dit nærområde, og du kan således hurtigt kontakte den blikkenslager, du ønsker.

Nogle gange skal det gå hurtigt med at få tilkaldt en blikkenslager. Det gælder eksempelvis hvis der kommer vand ind i huset. Er der pludselig en inddækning, der ikke kan holde, kan det give alvorlige skader på bygningen. Derfor er det nødvendigt at handle hurtigt. Det samme gælder i øvrigt hvis et vandrør springer. Her gælder det om at kontakte en VVS’er så hurtigt som muligt.

Må du gøre det selv?

Langt de fleste blikkenslageropgaver må du gerne udføre selv, hvis du har evnerne til det. På denne måde adskiller opgaverne sig fra VVS’erens opgaver. Her er der nemlig flere opgaver, som kræver en autoriseret VVS’er. I forhold til blikkenslageren er det store spørgsmål imidlertid, om du kan udføre arbejdet sikkert og tilfredsstillende.

De fleste kan selv skifte en tagrende, men når det gælder inddækninger på skorsten eller kvist, er det ofte vanskeligere – både fordi selve arbejdet kræver specialviden / specialværktøj, og fordi det ofte foregår højt over jorden. Det er derfor altid en god idé at alliere sig med professionelle fagpersoner, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du selv magter opgaven.

Skriv en kommentar