Hvad julen betyder mest for mig: Alt sker den 24. december

Julen er en dag, der betyder noget forskelligt for alle. For nogle er det den tid på året, hvor man kan tilbringe tid sammen med familie og venner, og for andre er det den eneste dag, hvor de ser deres familie og venner samlet. Jeg har altid elsket juleaften, fordi der er så meget forventning i luften: Vi venter alle sammen på at se, hvad der vil ske!

Juleaftens-morgenen

Jeg elsker juleaftensdagen, fordi man vågner om morgenen, og er heldigvis, hvis man overhovedet har fået sovet. Allerede når man vågner og ved at det er DAGEN, så begynder sommerfuglene at flyve rundt i maven. Alle tankerne flyver også rundt i hovedet, er der nu styr på maden og gaverne? Man ønsker, at dagen bliver en rigtig god aften for alle.

Inden vi skal afsted, så kan jeg nå at hygge videre under dynen med en god kop kaffe og se en julefilm og lidt underholdning i fjernsynet, for det er denne dag ligesom nytårsaftensdag, at alt de gode bliver sendt i fjernsynet. Jeg kan lige nå at se en film eller tre, inden jeg så småt bør begynde at forberede mig bare lidt.

Ud ad døren

Jeg skal holde julen ude i år hos min storesøster og hendes mand. Men jeg står for risalamanden i år, samt mandelgaven så det skal jeg lige lægge klar i entreen. Men det betyder, at jeg må ud af sengen med mit elskede julesengetøj og hoppe i noget tøj.

Jeg kan mærke, at mine børn glæder sig, de er spændte og spørger hvert minut, hvornår vi skal ud ad døren. Det er belastende, men jeg kan sagtens forstå dem! Når jeg er færdig med alle forberedelserne, ungerne er komme ti tøjet og fået sat håret, så er det om at komme afsted.

Selveste aftenen

Vi kommer, vi hilser og får lige et glas vin til at starte med. Vi har en tradition i vores familie, at vi mødes tidligere, end vi plejer for at undgå den værste stress. På den måde kan vi samles tidligt og hjælpes ad med maden, for så bliver det bare meget hyggeligere. Når maden er klar, så skal den på bordet, og så er det første omgang mad der starter. Derefter skal vi have risalamande og danse rundt om juletræet med det fine julepynt. Men så kommer vi til det, vi alle har ventet på at uddele gaver, og når man kigger i børnene øjne, når de åbner deres gaver, så giver det hele bare så meget mening!

3 kommentarer til “Hvad julen betyder mest for mig: Alt sker den 24. december”

Skriv en kommentar