Når du gerne vil sikre dig en god isolering af dit hjem, så bør du tage et kig på en hulmursisolering. Her er der nemlig tale om den absolut bedste mulighed for dig, når du for eksempel gerne vil have et lunt og behageligt hjem og samtidig sikre dig, at du ikke bruger alt for mange penge på at skrue så meget op for varmen. Det er nemlig noget, der ofte kræver meget energi, og er isoleringen ikke i orden, vil det blot kræve endnu flere spildte ressourcer.
En hulmursisolering kan derfor også være en fordel for miljøet.
Er det noget, som du synes, der lyder interessant? Så læs mere om hulmursisolering online, hvor du også finder en god guide, der kan besvare alle dine spørgsmål. Og det er nemlig den bedste metode til at komme godt fra start.
Derfor er det en fordel med en hulmursisolering
Der er mange, der ikke ved, hvorfor det er en fordel for dem at lave en hulmursisolering – men det er heldigvis ikke så kompliceret. Når du foretager en hulmursisolering, bliver det lettere for dig at holde varmen indenfor i dit hjem, mens du også holder kulden ude. Det betyder, at det bliver lettere for dig at holde hjemmet lun og behageligt at opholde sig i.
Med det sagt behøver du hellere ikke at have et så højt energiforbrug, og det er noget, som der også er godt for miljøet.
Så du sparer penge og gør noget godt for miljøet på én og samme tid.
Men hvad er en hulmursisolering?
Når et hjem bliver bygget består væggene af to mure, en ydermur og en indermur. Herimellem er der et hulrum, og de kan være helt op til 12 centimeter bredt – hvilket er ganske meget. Det betyder, at der er et stort hul, i hvilket der let kan strømme kold luft, og derfor er det lettere for varmen at slippe ud, mens kulden kan komme ind.
En hulmursisolering sørger for, at hulrummet fyldes ud, og der derfor skabes en god barriere, så varmen holdes inde og kulden ligeledes holdes ude.
Tjek at dit hjem ikke allerede er hulmursisoleret
Før du går i gang med at isolere din hulmur, er det vigtigt, at du tjekker, om det allerede er gjort i dit hjem. Og det er desværre ikke noget, du umiddelbart kan se med øjet, medmindre du kan spotte et område, hvor der er lagt nye fuger.
Du kan tjekke det ved at bore et hul i din mur – gerne i en fuge og stikke en pind ind i det. Kan pinden komme 15 centimeter eller mere end 15 centimeter ind i hjemmet, så er der ikke lavet en hulmursisolering. Og så er det bare med at komme i gang.
Du skal vælge det rette materiale
Når du skal i gang, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge det rette materiale. Der er nemlig flere forskellige, som der kan bruges. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med både mineraluld, flamingo og papiruld.